Jak udělat palačinky bez alergenů?

Milujete palačinky Bmikalkulacka? Palačinky jsou nestárnoucí klasika, kterou miluje prostě každý! Toto chutné jídlo je především v několika posledních letech oblíbené jak u dětí, tak u dospělých! Nicméně udělat klasické palačinky umí kde kdo, nicméně problém nastává v momentě, kdy zjistíte, že máte dítě, která má nějakou potravinovou alergii. Jak tedy udělat výborné palačinky bez mléka, vajíček a mouky? Poradíme vám!

palačinky s ovocem

Nicméně než vám prozradíme recept samotný, řekneme si něco o tom, kdy se nejčastěji palačinky podávají. Velmi oblíbené jsou především na snídani, večeři, nebo jako narozeninový zákusek. Kromě totiž již známých způsobů servírování s marmeládou, jsou stále oblíbenější kombinace s čokoládou a zmrzlinou. Tyto obměny zpestří každý jídelníček, a pokud máte doma děti, určitě je oceníte! Věřte nám totiž, že si je zamilují!

palačinky se zmrzlinou

A teď už k samotnému receptu. Připravte si jeden banán a sójové mléko. Banán rozmačkejte a vložte do mixéru. Postupně přilévejte mléko tak, aby těsto dostalo ideální konzistenci. Nezapomeňte však těsto dobře rozmixovat, aby v něm nebyly žádné hrudky a žmolky. Do těsta můžete přidat dle chuti cukr, vanilkový cukr nebo kapku rumu.

Mezi tím si rozehřejte tuk na pánvi. Nejčastěji se používá olej, nicméně můžete zvolit i máslo, nebo sádlo. Na čem palačinky budete dělat, se pak odrazí ve výsledné chuti. Nicméně mějte na paměti, že máslo je alergen, pokud tedy máte dítě alergické na mléko, palačinky na másle určitě nedělejte.

Těsto postupně vlévejte na rozpálenou pánev a dělejte palačinky z obou stran do zlatova. Jakmile budete mít palačinky hotové, stačí jen naservírovat a podávat. Nejlépe chutnají, pokud jsou ještě teplé. Chcete-li je podávat se zmrzlinou, vytvoří teplá palačinky a studená zmrzlina příjemný kontrast, který si opravdu zamilujete vy, i vaše děti. Dozdobit můžete nějakou marmeládou, čerstvým ovoce, čokoládou, nebo čímkoliv dalším.